Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC a stabilit data alegerilor…

CEC a stabilit data alegerilor locale noi în Comuna Boșcana și satul Arionești

Foto: Moldpres

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 17 noiembrie 2024, alegeri locale noi pentru funcția de primar în comuna Boșcana, raionul Criuleni, și în satului Arionești, raionul Dondușeni, după cum se arată într-un comunicat al CEC-ului.

Decizia vine ca urmare a sesizării Autorității Naționale de Integritate (ANI), prin care instituția a informat CEC despre Actul de constatare, rămas definitiv, prin care l-a decăzut pe primarul localității din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, inclusiv funcția de primar, pentru o perioadă de 3 ani.

De asemenea, CEC a stabilit alegeri locale noi pentru funcția de primar și în satul Arionești, raionul Dondușeni. Mandatul a devenit vacant după decesul primarului.

Pe data de 17 noiembrie 2024 vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar în încă două localități. Este vorba despre orașul Căușeni, raionul Căușeni, localitate ce a rămas fără edil după o sesizare a ANI în legătură cu încetarea, înainte de termen, a mandatului de primar în această localitate deținut de Anatolie Donțu, din partea platformei Demnitate și Adevăr (DA), dar și comuna Iliciovca, raionul Florești, rămasă fără primar în urma unei decizii a CSJ.