Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC a acreditat trei persoane…

CEC a acreditat trei persoane în calitate de observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie

Captură de ecran ZdG

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat 116 persoane în calitate de observatori naționali și trei persoane în calitate de observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CEC care s-a desfășurat joi, 19 octombrie.

Mai exact, cele 116 persoane acreditate de către Comisie în calitate de observatori naționali sunt din partea Asociației obștești „Promo-LEX”, iar dintre cele trei persoane acreditate drept observatori internaționali, o persoană este din partea Asociației Pro Democrația Club Târgu Neamț și două – din partea Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO).

Toate cele trei decizii au fost votate unanim.

Tot joi, 19 octombrie, CEC a aprobat unanim modelele buletinelor de vot pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și în Consiliul municipal Comrat, UTA Găgăuzia, pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Astfel, acestea vor fi în formă de broșuri.