Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ce spune PA despre plângerea…

Ce spune PA despre plângerea fiului lui Sergiu Mocanu împotriva șefului IGP


Procuratura Anticorupție (PA) va investiga plângerea depusă de fiul ex-președintelui partidului „Republica Unirii”, Sergiu Mocanu, Roman Mocanu, pe numele șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu. Informația a fost confirmată pe 14 mai de PA pentru newsmaker.md. Plângerea vine după ce Roman Mocanu a fost amendat pentru că și-a parcat neregulamentar mașina, în urma unei sesizări făcute de șeful IGP. 

Procuratura Anticorupție a confirmat pentru NM că a înregistrat o plângere depusă de Roman Mocanu împotriva lui Viorel Cernăuțeanu. „Cât privește întrebarea dacă Procuratura va investiga acuzațiile, vă informăm că Procuratura este obligată să examineze toate plângerile sau denunţurile referitoare la infracţiunile săvârşite, pregătite sau în curs de pregătire”, au declarat reprezentanții PA pentru sursa citată.

IGP a publicat anterior un comunicat de presă în care a transmis că tatăl unui șofer care a parcat neregulamentar în centrul capitalei și a fugit de la locul faptei ar fi încercat să „discute” cu șeful IGP Viorel Cernăuțeanu, care a solicitat un echipaj de poliție pentru documentarea contravenției. Automobilul a mai fost implicat anterior în încălcări în traficul rutier, dar șoferul ar fi refuzat să plătească amenzile.

Potrivit comunicatului de presă emis de IGP, cazul a avut loc luni, 29 aprilie, în jurul orei 15:00, când în timpul deplasării spre o ședință de lucru, Viorel Cernăuțeanu ar fi observat la intersecția străzii Vasile Alecsandri cu bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală două BMW-uri parcate neregulamentar care au blocat alte mașini parcate, împiedicând circulația pe o întreagă bandă de pe carosabil. Mașinile staționau lângă sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Mai mult, fiind verificat în sistemul informațional de date, oamenii legii au stabilit că la volanul acestei mașini s-au comis 8 încălcări în trafic, persoana eschivându-se în toată această perioadă de la achitarea amenzilor. Conform procedurii de identificare a persoanei care a condus mașina în timpul fixării încălcărilor, șoferul a fost condus la Secția monitorizare și documentare a traficului rutier pentru întocmirea proceselor verbale. După ce i-au fost întocmite 4 procese bărbatului și și alte 4 unei persoane care a condus mașina respectivă, șoferul a plecat din sediul Poliției. 

Într-o secvență video publicată de Sergiu Mocanu în dimineața zilei de joi, 2 mai, pe rețelele de socializare, acesta a declarat că fiul său, Roman Mocanu, ar fi parcat neregulamentar pentru că ar fi avut o urgență, iar când Viorel Cernăuțeanu a sesizat contravenția, acesta era prezent.