Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cătălin Drulă demisionează din funcția…

Cătălin Drulă demisionează din funcția de președinte al Uniunii Salvați România: „Voi convoca alegeri pentru un nou președinte, în cel mai scurt timp”

Sursa foto: G4Media

Cătălin Drulă demisionează din funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), după rezultatul de la alegerile locale și europarlamentare, transmite Biziday.

„Le mulțumesc tuturor românilor care ne-au dat votul. Acest rezultat este sub așteptări. Desigur, am putea să vorbim despre cauze, să căutăm scuze. Îmi asum acest rezultat și voi convoca în USR alegeri pentru un nou președinte, în cel mai scurt timp. Avem oameni și lideri puternici care pot duce mai departe această construcție și mă refer aici la Dominic Fritz care a câștigat la Timișoara. Este foarte important ca această mișcare să continue. Este important să avem un reset, să plecăm mai departe cu energii proaspete”, a declarat Cătălin Drulă.

Decizia lui Cătălin Drulă vine după ce Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a înregistrat un rezultat sub așteptări în alegerile locale și europarlamentare. USR a pierdul cursa electorală în Bacău și Brașov, unde primarii USR în funcție nu au reușit să obțină un nou mandat.

De asemenea, numărătoarea parțială indică că Clotilde Armand și Radu Mihai vor pierde funcția de primar la Sector 1 și Sector 2.