Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Captură de droguri în valoare…

Captură de droguri în valoare de peste un milion de lei, la Cahul. Doi bărbați au fost plasați în arest

Sursa foto: poliția.md

Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală ai INI, de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță o captură de 5 kg de marijuana și 15 ghiveciuri cu plante de canabis la Cahul. Potrivit Poliției, pe piața neagră drogurile capturate valorează peste un milion de lei.

Potrivit poliției, drogurile au fost ridicate de la doi bărbați care colaborau întru comercializarea drogurilor pe internet.

Primul, în vârstă de 27 de ani, îi vindea drogurile celui de-al doilea bărbat, în vârstă de 52 de ani, cu un preț mai mic, iar cel din urmă le punea în circulați la preț majorat cu 50%.

Ambii au fost reținuți, cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger,” iar la solicitarea PCCOCS, cei doi au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Suplimentar capturii de droguri, au fost ridicate cântare electronice la scara mică, pliculețe pentru ambalarea drogurilor, telefoane mobile și sticle cu îngrășăminte specială  pentru cultivarea plantelor de canabis.

De la al doilea învinuit au fost și ridicate mijloace financiare în valută străină, telefoane mobile folosite pentru circulația ilegală a drogurilor, tehnică specială audio și video precum și alte obiecte care vor fi folosite ca probe, potrivit poliției.

Investigarea acestora continuă, timp în care ambii beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.