Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Socialiștii acuză că fiul unei…

Socialiștii acuză că fiul unei primare din partea PAS l-a bătut pe candidatul lor la alegerile locale dintr-un sat din raionul Orhei. Primara neagă. Ce spun medicii și polițiștii

Colaj foto: ZdG

Deputații socialiști Vlad Batrîncea și Grigore Novac au declarat, în cadrul unui briefing de presă susținut luni, 16 octombrie, că un actual primar din partidul Socialiștilor (PSRM) „a fost snopit în bătăi” de fiul contracandidatei sale de la partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Candidata PAS neagă acuzațiile și susține că fiul ei a fost acasă în acea perioadă.

Socialiștii au afirmat că, la date de 14 octombrie, primarul PSRM din satul Zahoreni, raionul Orhei, Vasile Cojocaru, în vârstă de 60 de ani, a fost bătut de fiul candidatei PAS la funcția de primar, Efim Lupașco, „ajungând în secția de terapie intensivă, cu leziuni corporale grave”.

Este un caz despre abuzul actualei puteri în raport cu concurenții electorali. Ca niște tâlhari, l-au așteptat lângă casa unde locuiește și i-au aplicat multiple lovituri. (…) L-au scos fizic din cursa electorală”, a declarat deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Grigore Novac.

Candidata PAS la funcția de primar al satului Zahoreni, raionul Orhei, Liubovi Lupașcu, susține că acuzațiile au scopul de a-i „ponegri imaginea, în contextul alegerilor locale”. Liubovi Lupașcu: „Nu este primul caz când eu și familia mea am fost puși în asemenea situații în baza unor acuzații aberante și neîntemeiate de către Vasile Cojocari”.

Nu este etic și corect să se difuzeze asemenea informații ținând cont de faptul că ele au fost expuse de către Vasile Cojocari în lipsa unor dovezi temeinice.

Cert este că, în noaptea de 14 spre 15 octombrie, fiul meu a fost acasă și din spusele consătenilor Vasile Cojocari era în stare de ebrietate și dansa în centrul satului. Ce s-a întâmplat ulterior va putea fi dovedit doar de către autorități.

Pentru acuzațiile neîntemeiate aduse în adresa fiului meu și pentru denigrarea propriei personalități, acesta va răspunde în fața legii”, a mărturisit Liubovi Lupașcu pentru Ziarul de Gardă.

Ofițera de presă a Inspectoratul de Poliție Orhei, Băetrău Elena, a confirmat pentru ZdG că a fost înregistrat un caz de agresiune. „Preliminar, victima s-ar fi aflat în stare de ebrietate. Polițiștii documentează cazul pentru stabilirea circumstanțelor”.

Contactați de ZdG, reprezentanții Spitalului Raional Orhei, unde a fost internat Cojocari la data de 14 octombrie, au declarat că starea acestuia este satisfăcătoare.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în cursa electorală pentru funcția de primar și de consilier în Consiliul local Zahoreni, sunt înregistrate cinci partide: partidul Acțiune și Solidaritate, partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, partidul Renaștere, partidul Socialiştilor și partidul Șansa.