Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Când va începe tipărirea buletinelor…

Când va începe tipărirea buletinelor de vot pentru desfășurarea alegerilor locale noi și parțiale din 19 mai

Sursa: Inquam Photo

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunţă că vineri, 17 mai, la ÎS Editura „Universul” va începe tipărirea buletinelor de vot pentru desfășurarea alegerilor locale noi și parțiale, care vor avea loc în această duminică, 19 mai 2024.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, reprezentanții concurenților electorali, mass-media și observatorii acreditați pot să asiste la procesul de confecționare a matriței buletinului de vot, tipărirea buletinelor de vot, precum și la lichidarea matriței, susțin reprezentanții Comisiei într-un comunicat.

Pe data 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 19 aprilie curent, numărul total al cetățenilor cu drept de vot este de 10 766.

Totodată, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.