Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Când va avea loc prima…

Când va avea loc prima ședință plenară din sesiunea de toamnă 2024: biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședinței

Sursa foto: Parlament

Parlamentul se va convoca vineri, 13 septembrie, în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă 2024. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședinței joi, 12 septembrie, după cum se menționează într-un comunicat al legislativului.

Printre cele 6 subiecte de pe ordinea de zi se numără și ratificarea unui amendament la Acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind susținerea învățământului superior. De asemenea, Parlamentul va examina proiectul de modificare a Codului educației, pentru a integra învățământul artistic în sistemul general de educație.

Tot în cadrul ședinței plenare de vineri deputații urmează să voteze o serie de măsuri de sprijin al fermierilor în legătură cu seceta din acest an.

Vor fi examinate și proiectul de modificare a Hotărârii Parlamentului privind constituirea Comisiei speciale pentru identificarea măsurilor privind depășirea crizei din domeniul agricol, proiectul privind declararea vacanței unui mandat de deputat în Parlament și proiectul privind importul unor mijloace de transport.