Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Când începe campania electorală pentru…

Când începe campania electorală pentru prezidențiale și referendum: programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea scrutinului, stabilit de CEC

Sursa foto: Radio Chișinău

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de marți, 16 iulie, programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din toamnă. Astfel, campania electorală pentru alegerile prezidențiale și cea pentru referendumului republican constituțional va începe din 20 septembrie 2024.

Potrivit comunicatului CEC, perioada electorală pentru alegerile prezidențiale și a referendumul republican constituțional va începe joi, 1 august 2024. Totodată, perioada de desemnare și colectarea semnăturilor susținătorilor candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova, cât și depunerea documentelor pentru înregistrarea în calitate de participant la referendum, va demara începând cu 21 august

Documentul mai stabilește și alte acțiuni ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului, termenele de realizare a acestora, dar și responsabilii de fiecare acțiune.

Acesta urmează să fie transmis, spre informare şi realizare, în limita competențelor, partidelor politice reprezentate în Parlament, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după formarea acestora.

Alegerile prezidențiale și referendumul cu referire la aderarea R. Moldova la UE se vor desfășura în aceeași zi, și anume pe 20 octombrie 2024.