Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cancelarul Germaniei va efectua o…

Cancelarul Germaniei va efectua o vizită de lucru în R. Moldova în vara 2024

Foto: președinția

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, va efectua o vizită de lucru în R. Moldova în această vară. Anunțul a fost făcut de oficialul german în timpul unei conferințe comune cu președinta Maia Sandu, care se află acum în Germania.

„Aș vrea să vă asigur că extinderea UE este în interesul strategic al întregii uniuni, al Germaniei și al Moldovei. Vă susținem cu drag în această cale. Aștept cu nerăbdare continuarea cooperării noastre și, în special, vizita mea la Chișinău din această vară”, a declarat Olaf Scholz.

Șefa statului se află într-o vizită de lucru în Germania, în perioada 17-18 mai, unde a avut întâlniri cu oficiali ai Germaniei, inclusiv președintele Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și președinta Bundestagului, Bärbel Bas. De asemenea, vineri s-a văzut cu comunitatea de moldoveni din Berlin și urmează să discute azi și cu conaționalii din Frankfurt pe Main.

Tot în Germania, la Leipzig, șefa statulu a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul Președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, potrivit unui comunicat al aparatului prezidențial. Premiul este însoțit de 25000 de euro, sumă pe care președinta o va dona.