Principală  —  IMPORTANTE   —   Cancelaria de Stat face claritate…

Cancelaria de Stat face claritate în legătură cu bannerul UE plasat peste pictura murală „Visul olimpic”

După ce administratorul companiei de publicitate, care a acoperit pictura murală „Visul olimpic” cu un banner pro-UE a declarat că „deține autorizație pentru aceasta”, reprezentanții Cancelariei de Stat transmit că acțiunea e ilegală, așa cum „nu a oferit niciun document permisiv pentru plasarea acestui banner și pentru folosirea simbolurilor de stat”.

Reprezentanții Cancelariei de Stat au venit cu mai multe precizări referitor la „vandalizarea Picturii Murale «Visul Olimpic»” și plasarea unui banner publicitar peste aceasta”:

„Cancelaria de Stat nu a oferit niciun document permisiv pentru plasarea acestui banner și folosirea simbolurilor de stat agenției de publicitate care l-a plasat” se arată în postare.

„Cancelaria de Stat consideră că Pictura Murală „Visul Olimpic” trebuie reconstituită imediat, iar bannerul retras”, mai susțin reprezentanții Cancelariei de Stat.

Totodată, Cancelaria de Stat solicită Poliției să investigheze vandalizarea picturii murale, instalarea fără autorizare a unor bannere publicitare care conțin simboluri de stat peste această pictură murală și să ia toate măsurile legale pentru a stopa ilegalitățile comise.

Se întâmplă după ce pictura murală „Visul olimpic” de pe o clădire din centrul capitalei a fost acoperită cu un banner pro-UE. Alexandru Osadcenco, administratorul companiei care a plasat bannerul a declarat că astfel, compania sa „susține parcursul european al țării noastre” și „deține autorizație pentru 2024”.