Principală  —  IMPORTANTE   —   Canalele de propagandă ale lui…

Canalele de propagandă ale lui Ilan Șor dau instrucțiuni pentru coordonatorii procesului de corupere electorală ce să „facă dacă a venit poliția”

În canalele de propagandă ale lui Ilan Șor, condamnat pentru 15 ani de închisoare cu executare pentru implicarea în „frauda bancară”, și care se ascunde de justiția moldovenească în Federația Rusă, sunt transmise instrucțiuni pentru coordonatorii procesului de corupere electorală, ce să facă „dacă a venit poliția”.

Anterior, după ce procurorii au solicitat vineri, 25 octombrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile față de femeia cu rol de coordonator al procesului de corupere electorală, reținută la 23 octombrie, în raionul Sângerei, judecătorul de instrucție de la sediul a admis parțial solicitarea procurorilor PCCOCS și a dispus plasarea în arest preventiv pentru 20 de zile pentru femeia învinuită.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicați circa 175 000 de lei destinați coruperii alegătorilor în procesul electoral. Banii ar fi urmat să fie repartizați la peste 330 de persoane din 19 localități.

„Mă tem cu banii aceștia să dorm în casă”. Percheziții în raionul Sîngerei: o femeie a fost reținută pentru 72 de ore

„Eu mă tem cu banii aceștia să dorm în casă diseară. Mă tem, Ghiță. I-am pus acum, numai eu știu în câte i-am ascuns (…). Pe ei tot îi paște, că ei din pridnistrovia au venit acum, din Găgăuzia”. Sunt declarațiile unei femei, apelurile căreia au fost interceptate de organele de drept într-un dosar penal privind influențarea rezultatelor scrutinului electoral.

Captură de ecran

Dacă pentru luna septembrie oamenii legii au documentat transferul a circa 15 milioane de dolari, în luna octombrie ar fi vorba despre peste 24 de milioane de dolari pentru influențarea rezultatelor scrutinului electoral de către condamnatul Ilan Șor, majoritatea banilor venind în perioada 14-17 octombrie. Din luna aprilie a acestui an, în R. Moldova aproape 140 de mii de persoane și-au făcut conturi la banca rusească PSB, dar banii ar fi ajuns la mult mai multe persoane, utilizatorii conturilor fiind și intermediari. Aproximativ 520 de persoane au fost amendate de oamenii legii pentru că și-ar fi „vândut” votul.

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a susținut un briefing de presă în care vorbit despre „măsurile constatate în fază de urmărire penală cu referire la schema de finanțare, în contextul coruperii alegătorilor, pentru influențarea rezultatelor scrutinului electoral, atât pentru opțiunea NU la referendum, cât și alegerea președintelui R. Moldova”.