Principală  —  IMPORTANTE   —   Căldură mai ieftină pentru locuitorii…

Căldură mai ieftină pentru locuitorii capitalei: ANRE a aprobat micșorarea tarifului pentru energia termică livrată de către „Termoelectrica” S.A.

Foto: caplimpede.ro

Tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către „Termoelectrica” S.A. a fost micșorat. Decizia a fost luată de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în cadrul ședinței de marți, 23 iulie 2024, se arată într-un comunicat al „Termoelectrica” S.A.

Astfel, în urma unui demers depus de „Termoelectrica” S.A. la data de 10 iunie curent, ANRE a redus tariful la energia termică de la 2 138 de lei pentru o Gigacalorie până la 1.824 lei/Gcal, fără TVA. De asemenea, energia electrică produsă de furnizor s-a ieftinit de la 248 bani pentru un kWh până la 200 bani/kWh.

„Modificările respective au fost influențate de diminuarea prețului mediu ponderat al gazelor naturale prognozat pentru anul 2024, comparativ cu prețul gazelor naturale inclus în tariful existent”, se explică în comunicat.

Noile prețuri vor intra în vigoare odată cu publicarea Hotărârii ANRE în Monitorul Oficial.

Ultima micșorare a tarifelor pentru energia termică și electrică livrate consumatorilor a avut loc în luna martie a anului curent.