Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cabinetele medicale și birourile psihologului…

Cabinetele medicale și birourile psihologului din două școli vor fi renovate datorită unui parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație și cu o farmacie

Foto: PNUD

Elevii din două școli din R. Moldova vor beneficia de modernizarea unei săli de clasă, renovarea cabinetului medical și a biroului psihologului școlar, precum și de produse de igienă menstruală gratuite, alături de alte trei școli, în cadrul Programului Școala EduLIFE, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Programul „Școala EduLIFE”, pilotat în patru instituții de învățământ general în anul 2023, este extins în baza unui parteneriat public privat dintre Ministerul Educației și Cercetării (MEC), Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și o compania privată din domeniul farmaceutic. Memorandumul de colaborare pe termen de trei ani a fost semnat pe 25 septembrie între cele trei părți. 

„Avem mult de lucru în acest domeniu și este binevenit să ne unim eforturile pentru a ajunge în cât mai multe școli cu produse și informații privind igiena menstruală”, a declarat Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării.  

Foto: MEC

Potrivit MEC, în doar 3 luni de la instalarea boxelor cu produse de igienă menstruală în cele 4 școli-pilot, procentul fetelor care au lipsit cel puțin o dată de la școală din cauze conexe cu menstruația a scăzut semnificativ: de la 55% la 12,5%.

Pe parcursul lunii septembrie, UNFPA dotează alte peste 130 de instituții de învățământ general din țară cu boxe cu absorbante, care vor fi oferite gratuit elevelor, pe toată durata anului de studii.