Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Bursele sportivilor de performanță la…

Bursele sportivilor de performanță la categoria de vârstă de până la 23 de ani vor fi introduse în Regulamentul de acordare a burselor sportive

Foto: MEC/ Facebook

Secretarul de stat pe domeniul tineret și sport, Sergiu Gurin, a declarat că, începând cu anul 2025, bursele sportivilor de performanță la categoria de vârstă de până la 23 de ani, vor fi introduse în Regulamentul de acordare a burselor sportive. Anunțul a fost făcut la o întrevedere la Guvern cu premianții Campionatului European de lupte U-23, antrenorii acestora, dar și federația națională de lupte, în cadrul căreia aceștia au fost felicitați pentru evoluția lor de la competiția continentală.

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova, deocamdată vârstele de U21, U22 și U23 lipsesc din acest Bursele sportivilor de performanță la categoria de vârstă de până la 23 de ani vor fi introduse în Regulamentul de acordare a burselor sportive. Astfel, sportivii sunt remunerați conform normelor pentru sportivii de până la 20 de ani.

La ediția din acest an a Campionatului European de lupte U-23, care s-a desfășurat în Azerbaijan, sportivii moldoveni au cucerit 9 medalii: 2 de aur, 1 de argint, și 6 de bronz.

Cu aceste rezultate, lotul național a atins două titluri istorice pentru luptele din R. Moldova. Radu Lefter a devenit primul moldovean care își trece în palmares titlul european la categoria de vârstă sub 23 de ani, iar lotul de lupte libere a încheiat pentru prima dată pe podium, în clasamentul general pe echipe (locul 3).