Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Bursa Română de Mărfuri își…

Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în R. Moldova

Foto: Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova/ Facebook

Bursa Română de Mărfuri (BRM) și-a extins activitatea în R. Moldova. Anunțul a fost făcut pe 11 iulie de către ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării al R. Moldova, Dumitru Alaiba, în cadrul unui briefing de presă susținut alături de președintele Bursei Română de Mărfuri, Gabriel Purice.

Alaiba a enumerat avantajele bursei de mărfuri în R. Moldova. Astfel, potrivit lui, bursa va aduce transparență, or toate tranzacțiile și informațiile de piață vor fi publice și accesibile, asigurând un climat de afaceri echitabil și concurențial.

De asemenea, BRM va îmbunătăți raportul beneficii-costuri pentru mărfurile tranzacționate, crescând eficiența achizițiilor și vânzărilor.

Potrivit ministurlui, BRM oferă și un grad de siguranță și garantare a tranzacțiilor care poate ajunge până la 100% din valoarea acestora, asigurând astfel un mediu sigur pentru toți participanții.

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării al R. Moldova, Dumitru Alaiba, a subliniat că venirea Bursei Române de Mărfuri este „un pas concret și semnificativ către obiectivul nostru de a ne alinia la standardele economice și comerciale europene”.