Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Blocul Împreună acuză „influențe nocive…

Blocul Împreună acuză „influențe nocive ale oligarhilor” după ce CUB și-a retras susținerea pentru Octavian Țîcu și a anunțat că se disociază de bloc

Sursa: Blocul Împreună/Facebook

Blocul Împreună a emis un comunicat de presă în care anunță că a luat act de decizia Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) de a se retrage din cadrul Blocului. Reprezentanții blocului „califică o astfel de acțiune drept un sabotaj al ideii de unitate și coalizare a forțelor politice pe eșichierul de centru-dreapta”.

Conform comunicatului de presă, blocul Împreună și partidele constituante, Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor și Partidul Schimbării, ar fi oferit CUB-ului „oportunitatea de a participa la construcția unei alternative politice pro-europene veritabile”.

„Din păcate, influențele nocive ale oligarhilor fugari se extind tot mai mult și afectează prin imixtiune și anumiți actori politici de pe segmentul electoral pro-european.

Ținem să precizăm că, în interiorul blocului Împreună, a fost agreat mecanismul de desemnare a candidatului comun pentru funcția de președinte al R. Moldova prin organizarea alegerilor cu vot secret, între membrii Consiliilor Politice Naționale ale celor patru partide”, se mai menționează în comunicat.

În urma unui proces democratic, acceptat și contrasemnat de cele patru partide”, în calitate de candidat comun a fost ales Octavian Țîcu.

Reprezentanții blocului Împreună se arată „consternați” de decizia Coaliției pentru Unitate și Bunăstare de a retragere susținerea pentru candidatul blocului Împreună deși, spun ei, „în turul II, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare l-a susținut pe Octavian Țîcu”.

„Astfel, considerăm decizia de ieșire din componența blocului Împreună, una lipsită de consecutivitate logică și determinată de frustrări și ambiții personale.

O astfel de abordare egocentrică și radicală a procesului politic, duce la dezbinarea și polarizarea societății, oferind șanse în plus, la alegerile prezidențiale și parlamentare, pentru partidele oligarhice și antinaționale.

Consolidarea societății, respectul pentru cetățeni, plasarea interesului național în prim plan, dezvoltarea și integrarea europeană a Republicii Moldova, vor fi valorile de care se va ghida în continuare blocul Împreună și exponenții acestuia”, transmite blocul.

Blocul Împreună și cele 3 formațiuni care au stat la baza fondării acestuia ar urma luni, 12 august, să depună la Comisia Electorală Centrală actele pentru înregistrarea Blocului Electoral „Împreună”, iar ulterior, cele de înregistrare a candidatului blocului pentru funcția de președinte a R. Moldova, Octavian Țîcu.

După ce duminică, 4 august, blocul politic Împreună, din care face parte și CUB, a anunțat că va fi reprezentat la alegerile prezidențiale de către Octavian Țîcu, vineri, 9 august, Igor Munteanu a declarat că formațiunea CUB își retrage susținerea față de Țîcu pentru că ar fi „docil guvernării PAS și face jocuri de culise”.