Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Biden dorește să pună capăt…

Biden dorește să pună capăt războiului din Gaza înainte de sfârșitul mandatului său. „Suntem pe punctul de a obține acest lucru”

Președintele Biden s-a angajat să își petreacă cele șase luni rămase în funcție încercând să pună capăt războiului dintre Israel și Hamas și să aducă acasă ostaticii deținuți de Hamas în Gaza, scrie G4Media cu referire la Axios.

Biden, care a participat la prima întâlnire a vicepreședintelui Kamala Harris cu echipa sa de campanie, se va întâlni la sfârșitul acestei săptămâni cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu pentru a discuta despre eforturile de a ajunge la un acord privind ostaticii din Gaza și încetarea focului.

Biden a declarat că va continua să colaboreze cu israelienii și palestinienii pentru a ajunge la un acord privind ostaticii și încetarea focului în Gaza. „Suntem pe punctul de a obține acest lucru”, a spus el.

Într-o întâlnire cu familiile ostaticilor la Washington, D.C., luni, Netanyahu a declarat că „condițiile pentru un acord privind ostaticii sunt în curs de maturizare”, potrivit unei declarații a biroului premierului.

Netanyahu a sosit în Washington luni, 21 iulie. Unul dintre asistenții săi a declarat reporterilor că acesta nu se va întâlni cu Biden marți, așa cum se gândise premierul israelian.