Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Biden a discutat cu consilierii…

Biden a discutat cu consilierii săi despre o posibilă lovitură iraniană asupra Israelului

Foto: AP/Evan Vucci

Președintele american Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris s-au întâlnit cu consilierii pe probleme de securitate națională, pe fondul temerilor tot mai mari legate de un posibil atac iranian asupra Israelului, notează BBC.

Biden a declarat că a fost informat cu privire la pregătirile pentru a ajuta Israelul în cazul unui atac, în timp ce secretarul de stat american Anthony Blinken a afirmat că oficialii lucrează non-stop pentru a preveni escaladarea conflictului.

„Am primit informații actualizate cu privire la amenințările reprezentate de Iran și de susținătorii săi, la eforturile diplomatice de dezescaladare a tensiunilor din regiune și la pregătirile pentru a sprijini Israelul în cazul în care acesta este atacat din nou”, se arată în declarație, citată de BBC.

Blinken a declarat duminică că Iranul și Hezbollah din Liban ar putea lansa un atac asupra Israelului în 24-48 de ore. Peste noapte au apărut informații conform cărora Houthis din Yemen se pregătesc, de asemenea, pentru un atac.

Tensiunile dintre Iran și Israel au crescut în ultima săptămână în urma asasinării șefului politburoului Hamas, Ismail Haniyeh, pe care Teheranul a pus-o pe seama autorităților israeliene și a promis o răzbunare dură. Israelul nu a revendicat asasinatul.