Principală  —  IMPORTANTE   —   Biciclist lovit mortal de o…

Biciclist lovit mortal de o mașină. Șoferul automobilului era beat la volan

Un biciclist în vârstă de 56 de ani a fost lovit mortal de un automobil. Accidentul a avut loc în seara zilei de 2 martie, în satul Corlăteni din raionul Râșcani. Șoferul automobilului era beat la volan. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, anunță Poliția R. Moldova.

Reprezentanții Poliției au raportat că oamenii legii din Rîșcani au intervenit la documentarea unui accident rutier, care s-a produs aseară, în jurul orei 20:00, pe traseul M-5, localitatea Corlăteni.

„Conform investigațiilor preliminare, un bărbat de 40 de ani din Bălți, conducând un automobil de marca Daewoo a tamponat un biciclist de 56 de ani, locuitor al municipiului Bălți. În urma impactului biciclistul a decedat pe loc”, au comunicat polițiștii.

Se precizează că șoferul a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatul a indicat o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,72 mg/l.

Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore. Totodată a fost inițiat un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele producerii accidentului rutier.

Amintim că, din 2017, șoferii sunt sancționați dacă nivelul concentrației de alcool în sânge depășește 0,3 g/l și în aerul expirat – 0,15 mg/l.