Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Bărbatul care a încercat să…

Bărbatul care a încercat să își omoare soția stropind-o cu acid a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Acesta este obligat să achite și o despăgubire de peste un milion de lei

Imagine simbol

Bărbatul care a încercat, în luna februarie, să își omoare soția stropind-o cu acid a fost condamnat la 11 ani și 3 luni de închisoare. Instanța l-a obligat să achite și 1 600 000 lei în contul părții vătămate, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale (PG).

Conform învinuirii înaintate de către procurori, la data de 28 februarie 2024, aproximativ la orele 12:20, învinuitul, aflându-se într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei, a inițiat un conflict cu soția sa în vârstă de 36 de ani, a luat o sticlă cu acid sulfuric concentrat, cu care a stropit-o.

Orange lansează o nouă soluție pentru digitalizarea afacerilor – Orange Document Management (P)

În momentul în care copila minoră a celor doi s-a implicat în conflict, a fost stropită din imprudență cu aceeași substanță. Acesta nu și-a dus intenția de omor până la capăt, din motiv că victima a reușit să fugă din apartament, solicitând ajutorul persoanelor terțe.

Victimei i-au fost cauzate arsuri chimice ale feței, gâtului, ochiului, cavității bucale, membrului superior drept și altor părți ale corpului, arsuri ale căilor respiratorii și alte leziuni, care au fost apreciate, conform raportului de expertiză medico-legală, drept vătămări corporale medii.

Potrivit PG, copilei în vârstă de 6 ani i-au fost cauzate arsuri ușoare.

Învinuitul și-a recunoscut vinovăția și a declarat că se căiește de faptele comise. Cauza în privința acestuia a fost examinată în procedură simplificată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.