Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Banca Națională a Ucrainei a…

Banca Națională a Ucrainei a emis hrivne noi cu sloganul „Glorie Ucrainei! Glorie eroilor!”

Sursă: hromadske.ua

Banca Națională a Ucrainei (BNU) va marca cea de-a 33-a aniversare a Independenței Ucrainei, emițând hrivne noi cu sloganul „Glorie Ucrainei! Glorie eroilor!”.

Anunțul a fost făcut chiar de BNU, potrivit presei ucrainene, astfel, pe noile bancnote, sloganul „Glorie Ucrainei! Glorie eroilor!” a fost plasat în partea dreaptă, sus pe revers.

Totodată, pe fața bancnotelor se va afla semnătura șefului Băncii Naționale, Andriy Pyshnyy, iar pe verso – anul emiterii. Restul elementelor de design și de securitate rămân neschimbate, scrie presa ucraineană.

Bancnotele actualizate vor fi puse în circulație treptat: la 8 august 2024 au fost emise bancnote cu valoarea nominală de 500 UAH și 1 000 UAH; începând cu 23 august 2024 – în cupiuri de 50 UAH; și în anii următori – în cupiuri de 20, 100 și 200 UAH, potrivit Hromadske.

Banca Națională a Ucrainei menționează că noile hrivne cu slogan vor intra în circulație în același timp cu bancnotele emise anterior, astfel încât să nu fie nevoie să se înlocuiască vechii bani cu cei noi, iar bancnotele modificate, vor înlocui treptat numerarul uzat din perioada 2014-2019.

Ucraina marchează pe 24 august 33 de ani de Independență față de Uniunea Sovietică.