Principală  —  Ştiri   —   Averea președintelui SUA, Joe Biden,…

Averea președintelui SUA, Joe Biden, în stagnare

Imagine simbol/Joe Biden

Potrivit unei analize The Forbes, averea președintelui Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, a stagnat la un nivel estimat la 10 milioane de dolari. Aproximativ două treimi din averea președintelui SUA sunt blocate în proprietăți imobiliare, iar ratele crescute ale dobânzilor din ultimele 12 luni au determinat o scădere a valorii bunurilor imobile deținute în proprietate.

Aproximativ două treimi din averea președintelui SUA, Joe Biden, sunt blocate în proprietăți imobiliare. Acesta deține două case în Delaware, un conac în Wilmington și o reședință de vară de 4.800 de metri pătrați în Rehoboth Beach. Casa de pe plajă a fost exact genul de proprietate al cărui preț a crescut în timpul pandemiei. În timp ce orășenii s-au îndreptat spre natură, a crescut valoarea imobilului lui Biden la 4,5 milioane de dolari, cu 1,8 milioane de dolari mai mult decât a plătit pentru ea în 2017. În același timp, ratele crescute ale dobânzilor au răcit prețurile locuințelor în ultimele 12 luni, iar valoarea celor două case ale lui Biden a scăzut.

Ce salariu are președintele SUA

Salariul președintelui a stagnat la 400.000 de dolari pe an, același salariu pe care l-au avut toți cei are au fost ocupanți ai Biroului Oval de la George W. Bush încoace. Inflația a redus însă puterea de cumpărare a acestui salariu. Cei 400.000 de dolari câștigați de Bush în 2001 sunt echivalentul a 717.000 de dolari în dolari de astăzi. Pentru a reduce lichiditățile, Biden și-a asigurat o linie de credit de 250.000 de dolari în 2022, relatează Forbes.