Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile ne îndeamnă să renunțăm…

Autoritățile ne îndeamnă să renunțăm la focurile de artificii și să optăm pentru alternativele ecologice

Sursa foto: Reuters

Autoritățile îndeamnă cetățenii și agenții economici să renunțe la focurile de artificii în perioada sărbătorilor de iarnă, acestea fiind periculoase nu doar pentru oameni, ci și pentru mediul înconjurător, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În primul rând, focurile de artificii sunt un pericol pentru siguranța oamenilor și animalelor, deoarece pot provoca răni grave.

Totodată, zgomotul intens produs de acestea poate duce la stres sau anxietate severă la animalele de companie și la fauna sălbatică și poate deranja migrația păsărilor.

În plus, substanțele chimice și particulele eliberate în aer în timpul detonărilor focurilor de artificii contribuie la poluarea aerului, afectând calitatea acestuia și având un impact negativ asupra sănătății respiratorii a populației.

În acest context, autoritățile încurajează cetățenii să adopte alternative mai sigure și mai ecologice pentru a celebra sosirea Noului An, cum ar fi spectacolele de lumini LED, proiecțiile cu laser sau participarea la venimente culturale și muzicale.