Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Aur și argint pentru România…

Aur și argint pentru România la Jocurile Olimpice 2024 la canotaj dublu vâsle

Colaj: ZdG. Foto: Federația Română de Canotaj

România a obținut medalia de aur la de dublu vâsle masculin și medalia de argint la proba de dublu vâsle feminin în cadrul Jocurilor Olimpice 2024, care se desfășoară la Paris, anunță Federația Română de Canotaj.

Canoiștii Marian Enache și Sebastian Cornea au obținut un rezultat 06:12.58, urcând astfel pe podium alături de reprezentanții din Olanda și Irlanda.

De cealaltă parte, Bodnar Ancuța și Radiș Simona au câștigat argintul olimpic la proba de dublu vâsle feminin cu timpul de 6:50.69, scrie G4media. Cele două sportive de la canotaj au condus o mare parte din cursă, dar au fost întrecute spre final de echipajul Noii Zeelande, care a luat aurul, cu 6:50.45. Pe locul 3, câștigând bronzul, s-a clasat Marea Britanie.

Canotajul este unul din sporturile care au adus cele mai multe medalii în istoria participării României la Jocurile Olimpice, notează Euronews România. În total, canotorii români s-au întors acasă cu 43 de medalii, inclusiv cele de astăzi. România a reușit să obțină mai multe medalii doar la gimnastică, acestea fiind 72 la număr.