Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Aur pentru România la canotaj.…

Aur pentru România la canotaj. Echipa feminină de 8+1 a câștigat finala

Sursă: G4Media/Facebook: Federația Română De Canotaj/COSR

Echipa feminină de 8 rame plus un cârmaci a României a câștigat medalia de aur, sâmbătă, 3 august, la competiția de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice Paris 2024, cu timpul de 5:54.39. Această performanță n-a mai fost atinsă de 20 de ani, de la Jocurile Olimpice Atena 2004, relatează G4Media.

Podiumul a fost completat de Canada, cu 5:58.84, și de Marea Britanie, cu 5:59.51.

Echipajul tricolorelor format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Ștefania Petreanu a dominat aproape întreaga cursă și a trecut linia de finish cu o barcă avans față de Canada.

„A fost o cursă fenomenală, mă bucur că am reușit să duc aceste fete către medalia de aur. Am avut câteva emoții, trebuie să recunosc”, a declarat imediat după cursă canotoarea Ștefania Petreanu.

România a ajuns la un bilanţ de şapte medalii, trei de aur, trei de argint şi una de bronz.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obținut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi de Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie uşoară, în timp ce bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber, potrivit Digi Sport