Principală  —  Ştiri   —   AUDIO/ Noi detalii în cazul…

AUDIO Noi detalii în cazul arhitectul-șef al r. Căușeni, cercetat de CNA într-un dosar de corupere pasivă : „O mie jumate ajunge?”

Sursa foto: cna.md

Arhitectul-șef al raionului Căușeni este cercetat penal de Centrul Național Anticorupție fiind bănuit că ar fi pretins și primit de la mai mulți locuitori ai raionului Căușeni. În fragmentele audio făcute publice de CNA este prezentat cum acesta discută cu alte persoane despre sumele de bani pe care urma să le primească pentru eliberarea unor acte permisive.

B – Normal un cinci?

A – Mai pui oleacă și gata.

B – Amuș a veni pentru că am lăsat portmoneul la dânsa în geantă.

A – Nu, așteapt-o dar acolo. Spasiba.

***

A – Tac, vsio.

B – Cât sunt dator?

A – Cât o să fie – atâta, davai.

B – Cât o să fie!?

A – Hai mai iute!

B – Cât trebuie? Spune-ți! Nu vă rușinați!?

A – Eu nu spun nimic, davai, așteaptă oamenii.

B – O mie jumate ajunge?

A – Ajunge.

Potrivit unui comunicat CNA, în perioada mai – iulie 2024, arhitectul-șef al r. Căușeni, ar fi pretins și primit de la locuitorii raionului, mijloace bănești ce nu i se cuvin, între 200 – 1500 lei, pentru îndeplinirea/grăbirea îndeplinirii unor acțiuni în exercitarea funcției, manifestate prin eliberarea actelor permisive de demolare, edificare, proiectare, a bunurilor imobile, amplasate în raza teritoriului deservit.

În această dimineață, ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții în biroul de serviciu al bănuitului. De la fața locului au fost ridicate obiecte și documente relevante cazului. Funcționarul este cercetat în stare de libertate. Acțiunile de urmărire penală continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău.