Principală  —  IMPORTANTE   —   AUDIO/ „Ni s-a dat o…

AUDIO „Ni s-a dat o listă la Moscova”. CNA a publicat stenograma din dosarul de finanțare ilegală a unei formațiuni politice, spălare de bani și falsificare a rapoartelor financiare

Sursa foto: CNA

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) au publicat marți, 9 iulie, înregistrarea audio cu discuțiile dintre persoanele implicate în dosarul de finanțare ilegală a unei formațiuni politice, spălare de bani și falsificare a rapoartelor financiare.

Vocea 1: Mi-au dat o sarcină, să-i sun pe toți și să le spun: „Am adăugat activiști”. Au adăugat activiști ca să putem găsi tineri. Ai tineri?
Vocea 2: Ce să facă? La fel cum am lucrat noi? Da, așa?
Vocea 1: Da, da, și să aibă smartphone și să aibă Telegram, pentru că de la 1 iulie vor plăti un salariu de 3000.
Vocea 2: Da…
Vocea 1: Tuturor. Și mai mult (vor plăti, n.red.) în timpul campaniei electorale.


Vocea 1: Acum în iulie, îți spun eu, în iulie 3. Apoi vor primi 5. Dacă suntem în alegeri… se va înmulți această sumă.
Vocea 2: Vor fi și 5, asta cine va controla și cum? Cui, cum să dea?
Vocea 1: Păi, nu tu vei da și nici ai noștri. Moscova este cea care va trimite, așa primesc acești pensionari câte două mii.


Vocea 1: Ni s-a dat o listă la Moscova. Totul era scris în limba română. Așa că am citit toate numele. Cele care sunt ale mele, cele care sunt ale ăstuia și gata, și
ei le-au luat. Am semnat și au luat-o.
Vocea 2: Hm, adică eu am vrut să conduc…
Vocea 1: Nu ni l-au dat la mână.

Marți, 9 iulie, șase persoane au fost reținute de CNA într-un dosar de finanțare ilegală a unei formațiuni politice, spălare de bani și falsificare a rapoartelor financiare. Mai multe percheziții au loc astăzi, la Comrat, la sediul organizației teritoriale a unei formațiuni politice, dar și la domiciliile unor activiști, în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de spălare de bani, finanțare ilegală a unui partid politic și falsificarea rapoartelor financiare. În urma descinderilor, șase persoane au fost reținute de ofițerii CNA și procurori, urmând să fie plasate în izolatorul IP Cahul pentru 72 de ore.