Principală  —  IMPORTANTE   —   Au fost prezentate rezultatele preliminare…

Au fost prezentate rezultatele preliminare ale turului doi al alegerilor locale noi

Sursa: CEC

În comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, Vladimir Gîsca a câștigat alegerile locale cu votul a 741 de cetățeni, acumulând 100 de procente din voturi, el fiind unicul candidat și reprezentând Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Conform datelor preliminare, în orașul Bucovăț, raionul Strășeni, în cursa pentru primărie au candidat Nicolae Lozovan, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Irina Maximova de la Partidul Politic Partidul Social Democrat European (PSDE). După datele preliminare, Maximova a câștigat alegerile locale cu 56%, contracandidatul ei acumulând circa 43%.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat rezultatele preliminare în cele 2 localități din țară, unde astăzi a avut loc turul doi al alegerilor locale noi.

Conform prevederilor Codului electoral, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin. Totodată, atragem atenția că toată informația oferită pînă la recepționarea documentelor în original de la organele electorale inferioare poartă un caracter preliminar.