Principală  —  IMPORTANTE   —   Au fost modificate regulile de…

Au fost modificate regulile de intrare în Israel, începând cu 1 ianuarie 2025

Foto: Reuters

Autoritățile israeliene au amânat până la 1 ianuarie 2025 introducerea permiselor electronice obligatorii (Electronic Travel Authorization – ETA-IL) plătite pentru intrarea în țară, după ce ieri, 24 iulie, Israelul anunță modificarea regulilor de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv cetățenii R. Moldova, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Site-ul pentru obținerea ETA-IL a început să funcționeze în regim de testare de la 1 iunie 2024. În această perioadă, Autoritatea pentru Populație și Imigrare a primit o serie de solicitări pentru revizuirea datei de trecere de la regimul de testare la cel operațional. Astfel, potrivit deciziei actuale a autorităților israeliene, programul pilot a fost prelungit până pe 31 decembrie 2024, cetățenii R. Moldova având posibilitatea de a solicita autorizația fără achitarea taxei.

Autorizația electronică de călătorie se obține exclusiv pe cale electronică. Începând cu 1 ianuarie 2025, taxa pentru obținerea ETA-IL în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa aproximativ 120 de lei.