Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Au fost depuse 31 de…

Au fost depuse 31 de dosare de solicitare de grant cu o valoare totală de 21 de milioane de dolari în sectorul zootehnic

Sursa foto: Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță încheierea procesului de recepționare a cererilor pentru granturile oferite în cadrul proiectului AGGRI, se arată în comunicatul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

În perioada 15 ianuarie – 17 mai 2024, au fost depuse 31 de dosare de solicitare a granturilor de către fermierii din sectorul zootehnic, specializați în creșterea bovinelor pentru lapte. Valoarea totală a granturilor solicitate depășește 21 milioane dolari, iar valoarea totală a investițiilor propuse se ridică la peste 47 milioane de dolari.

„Este pentru prima dată când o măsură a reușit să epuizeze fondurile printr-un singur apel. Acest lucru a fost posibil datorită colaborării dintre minister cu asociațiile profesionale pentru a pune la punct fiecare detaliu”, declară vicepremierul Vladimir Bolea.

Valoarea maximă a unui grant este de 1 milion de dolari, dar nu mai mult de 50% din valoarea investiției eligibile. Printre investițiile eligibile se numără: construcția sau modernizarea exploatațiilor zootehnice; dotarea exploatațiilor cu tehnică sau utilaje; dotarea exploatațiilor cu unitate de procesare a furajelor; achiziționarea animalelor de prăsilă; investiții în eficiența energetică a exploatației.

„În perioada următoare, AIPA va efectua controlul administrativ al cererilor depuse și ulterior le va transmite spre evaluare Comisiei de Evaluare și Selectare. Granturile vor fi acordate fermierilor care vor acumula cel mai mare punctaj, în baza unui concurs transparent și echitabil”, se arată în comunicatul ministerului.