Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Au dat bani pentru a…

Au dat bani pentru a obține un certificat din partea comisiei de examinare medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului. Inculpații și-au aflat sentința

Foto: spaziocontatto.net

Doi bărbați și-au aflat sentința în două cauze penale pentru trafic de influență. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție (PA), în ambele cazuri inculpații au încercat să obțină un certificat medical contra cost de la ISP Dispensarul Municipal Dermatovenerologic Chișinău.

Mijloacele bănești au fost oferite unei persoane care a susținut că are influență asupra membrilor comisiei de examinare medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere din cadrul Dispensarului și îi poate determina să elibereze adeverințele necesare, „fapt realizat, cei doi obținând certificatul medical”, după cum mențioenază PA.

Astfel, la 11 iulie 2024, primul bărbat a fost condamnat la închisoare pe un termen de 2 ani, cu suspendarea executării pe un termen de probațiune de 1 an, fiind dispusă și confiscarea specială de la inculpat în folosul statului a sumei de 1 000 de lei.

La 16 iulie 2024, a fost condamnat și cel de-al doilea bărbat, instanța stabilindu-i pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 150 000 de lei. Inculpatul nu și-a recunoscut vinovăția, procedura de examinare fiind generală.

Sentințele pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile, precizează PA.