Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Atleta Zalina Marghieva, singura sportivă…

Atleta Zalina Marghieva, singura sportivă din R. Moldova care a participat la cinci ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice, a evoluat la Paris

Sursa: Olympic Moldova/Facebook

Atleta Zalina Marghieva a strălucit la cea de-a cincea participare a sa la Jocurile Olimpice, reușind un impresionant rezultat de 67,84 metri în proba de aruncare a ciocanului, care a clasat-o pe locul 22, a anunțat Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS).

„Deși nu s-a calificat în finală, Zalina a demonstrat o determinare de neclintit și un spirit de campioană, inspirându-ne pe toți”, notează CNOS.

Atleta Zalina Marghieva este numărul 19 în clasamentul mondial și a stabilit un record absolut pentru sportul din R. Moldova, devenind sportiva care participă la cinci ediții consecutive ale olimpiadei de vară.

Cel mai bun rezultat al sezonului înregistrat de Zalina Marghieva a fost de 75.95 m. Recordul olimpic (82.29), dar și mondial (82.98), este deținut de poloneza Anita Wlodarczyc.

Atleta Zalina Marghieva (36 de ani) s-a născut în Rusia, dar reprezintă R. Moldova, fiind cea mai experimentată sportivă din lotul olimpic. Atleta a reușit să obțină calificarea cu ocazia Turneului Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria, unde a înregistrat rezultatul de 75,95 de metri și s-a clasat pe locul I. Din copilărie, sportiva este antrenată de tatăl său, Soslan Marghiev. Aceasta este triplă campioană a Cupei Europei de iarnă la aruncări și multiplă campioană balcanică.