Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Atenție, șoferi! Traseul din apropierea…

Atenție, șoferi! Traseul din apropierea localității Sărata Nouă, din raionul Leova, este blocat din cauza acumulărilor mari de apă. Precizările Poliției

Foto: Poliția R. Moldova/Facebook

Poliția R. Moldova atenționează șoferii că la moment traseul din apropierea localității Sărata Nouă, din raionul Leova, este blocat din cauza acumulărilor mari de apă. Autoritățile le recomandă șoferilor să circule doar în cazuri de necesitate stringentă, potrivit unui comunicat.

„Îndemnăm șoferii să circule doar în cazuri de necesitate stringentă. În contextul ploii abundente se conduce cu dificultate, iar riscul de accidente sau blocaje este major. Polițiștii se află în trafic și monitorizează toate traseele, inclusiv cu ajutorul dronelor, și oferă suport conducătorilor auto”, potrivit unui comunicat Poliției.

De asemenea, Poliția informează că în Chișinău, la moment, din cauza ploii se circulă cu dificultate pe străzile:

  • str. Meșterul Manole, acumulări de apă, traseu blocat;
  • str. Burebista – șoseaua Muncești;
  • str. Nicolae Costin;
  • str. Calea Ieșilor.

Totodată, Inspectoratul pentru Situații de urgență (IGSU) îndeamnă oamenii să evite pentru deplasare traseul R 34 Hâncești – Leova, Leova – Iargara, din cauza condițiilor meteo actuale nefavorabile. În urma precipitațiilor abundente acest tronson de drum devine greu accesibil, iar deplasarea pe el poate duce la blocarea mijloacelor de transport.

„Conducătorii auto sunt îndemnați să aleagă traseul spre Comrat pentru a evita situațiile de risc. Mai mult, în vederea producerii situațiilor de urgență persoanele sunt rugate să urmărească buletinele meteo și avertizările autorităților”, potrivit IGSU.

Începând cu dimineața zilei de 14 septembrie angajații IGSU au intervenit pentru 26 de situații pentru pomparea apei din gospodăriile oamenilor. Lucrări de pompare au fost efectuate în localități din raioanele Cantemir, Leova, Hâncești, Cimișlia și Ștefan Vodă.

Salvatorii se află la fața locului pentru  a evita consecințele situațiilor  excepționale. 

În continuare IGSU îndemnă populația să fie prudentă, să urmărească cu atenție buletinele meteo, să evite deplasările pe trasee dificile și să-și monitorizeze cu grijă copii. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost salvate din nămol, în urma ploilor torențiale. Avertizările IGSU în contextul ciclonului Boris

Ciclonul Boris nu ocolește R. Moldova: în capitală mai mulți copaci au fost doborâți la pământ. Anumite străzi ar putea fi închise, iar transportul public, suspendat temporar