Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atacul din centrul Moscovei, în…

Atacul din centrul Moscovei, în urma căruia două persoane au fost împușcate: Bakalciuc a fost eliberat, iar alte 30 de persoane încă se află în arest

Sursă foto: Novaya Gazeta EU

Soțul Tatianei Bakalciuc, proprietara celui mai mare retailer online din Rusia – Wildberries, a fost eliberat din arest preventiv, după ce a fost acuzat că ar fi fost implicat în atacul care a avut loc miercuri, 18 septembrie, în urma căruia 7 persoane au fost rănite, printre care trei ofițeri de poliție, iar doi bărbați au fost împușcați, unul dintre ei fiind un cunoscut luptător de MMA – Islambek Elmurziyev. Ambele persoane erau din regiunea Ingușeția din Caucazul de Nord.

Potrivit ziarului Kommersant, Vladislav Bakalciuk a fost, la scurt timp, arestat și pus sub acuzație de omor, tentativă de omor și tentativă de omor asupra unui ofițer de aplicare a legii, scrie DW.

Jurnaliștii notează că, potrivit articolelor din Codul penal în baza cărora a fost acuzat, bărbatul ar risca închisoare pe viață.

Cu toate acestea, Bakalciuk nu a fost adus în instanță, scrie Kommersant, „anchetatorii biroului central al ICR negăsind un corp delict în acțiunile sale”.

Mai mult de atât, acesta a fost eliberat din arest. Anunțul a fost făcut tot de el pe Telegram.

„Mă bucur să mă întorc acasă și să continui să lupt pentru dreptate, sunt acasă. Sunt șocat. Dar adevărul este de partea mea”, a scris acesta pe internet, potrivit DW.

Totodată, Bakalciuc neagă că ar fi fost implicat în atacul de la Wildberries, spunând că este o confuzie.

DW scrie că vineri, 20 septembrie, pentru 6 dintre cei implicați în atac „a fost aleasă o măsură preventivă sub formă de detenție”, iar alte 24 de persoane au fost trimise în centrul de arest preventiv.

Miercuri, 18 septembrie, Tatiana Bakalciuk, care este în proces de divorț cu soțul său, Vladislav Bakalciuk, a declarat în mediul online că „un grup de oameni condus de Vladislav Bakalciuk, Serghei Anufriev și Vladimir Bakin a încercat să pună stăpânire pe birourile Wildberries din Moscova”.

La scurt timp, în mediul online s-au răspândit videoclipuri din timpul atacului.

Wildberries este cel mai mare retailer online din Rusia. A fost fondat în 2004 de Tatiana Bakalciuk. Pe lângă Rusia, Wildberries servește Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Uzbekistan. Wildberries ar fi avut în 2020 peste 48 000 de angajați.