Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atac sângeros al Israelului în…

Atac sângeros al Israelului în sudul Fâșiei Gaza. Cel puțin 71 de palestinieni au fost uciși

Sursa foto: Screenshot/Video/Reuters

Un atac aerian israelian a ucis, sâmbătă, 13 iulie, cel puțin 71 de palestinieni într-o zonă umanitară din Fâșia Gaza, potrivit Ministerul Sănătății. Totodată, Israelul a afirmat că atacul l-a vizat pe șeful militar al Hamasului, Mohammed Deif, scrie Reuters.

Hamasul declară că afirmațiile Israelului, potrivit cărora atacul ar viza grupării teroriste, sunt false și că sunt doar „justificări ale unui genocid”, potrivit Reuters.

Totodată, presa internațională scrie că armata israeliană a declarat că atacul împotriva lui Deif l-ar fi vizat și pe Rafa Salama, comandantul Brigăzii Khan Younis a Hamas, descriindu-i drept doi dintre autorii atacului din 7 octombrie care a declanșat războiul de nouă luni din Gaza.

Potrivit presei internaționale, Deif a supraviețuit la șapte tentative de asasinat din partea Israelului, cea mai recentă în 2021, și se află de zeci de ani în fruntea listei celor mai căutați israelieni, fiind considerat responsabil pentru moartea a zeci de israelieni în atentate sinucigașe.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că cel puțin 71 de palestinieni au fost uciși în urma atacului și 289 au fost răniți, acesta fiind cel mai letal bilanț din ultimele săptămâni.

Presa internațională scrie că nu a fost clar dacă Deif a fost ucis, militarii fiind încă în curs de verificare a informațiilor.

Mulți dintre cei răniți în atac au fost duși la spitalul Nasser din apropiere, despre care oficialii spitalului au declarat că a fost copleșit și „nu mai poate funcționa” din cauza intensității ofensivei israeliene și a lipsei acute de materiale medicale.

Biroul de presă condus de Hamas a declarat că cel puțin 100 de persoane au fost ucise și rănite, inclusiv membri ai Serviciului civil de urgență.

Separat, cel puțin 10 palestinieni au fost uciși într-un atac israelian asupra unei săli de rugăciuni dintr-o tabără pentru persoane strămutate din Gaza, la vest de orașul Gaza, au declarat oficiali palestinieni din domeniul sănătății, transmite Reuters.