Principală  —  Ştiri   —   Astăzi, Spania și Anglia se…

Astăzi, Spania și Anglia se vor confrunta în meciul decisiv din cadrul EURO 2024

Spania și Anglia vor disputa finala EURO 2024, duminică, de la ora 22:00, pe Olympiastadion din Berlin, Germania. Meciul se joacă pentru marele trofeu, dar și pentru premiul pus în joc de UEFA, de 28,25 de milioane de euro! Mult așteptata finală va fi transmisă în direct de postul public de televiziune, scrie fmf.md.

De-a lungul istoriei, Spania și Anglia s-au întâlnit de 27 ori, iar două dintre meciuri au fost la ediții de Campionat European și patru la Campionatul Mondial. La acest capitol, al jocurilor directe, Anglia are avantaj, cu 14 victorii. Spania s-a impus de zece ori, în timp ce trei confruntări s-au încheiat la egalitate.

Comisia de Arbitri UEFA a anunțat că François Letexier din Franța va arbitra finala UEFA EURO 2024. Acesta va fi ajutat de conaționalii săi arbitri asistenți: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni. Al 4-lea oficial la acest meci va fi arbitrul polonez Szymon Marciniak, iar asistenții VAR sunt desemnați, fancezii Jérôme Brisard și Willy Delajod.

Cel mai valoros jucător al ibericilor în finala EURO 2024, conform transfermarkt.com este fundașul Rodri. Valoarea spaniolului pe piața de transferuri este de 120 mil. de euro. Acesta este jucătorul lui Manchester City din Iulie 2019.

În cealaltă echipă, cel mai scump jucător este mijlocașul Jude Bellingham. Suma transferului pentru acest jucător este de 180 mil. de euro. Englezul în vârstă de 21 de ani este jucătorul echipei spaniole Real Madrid din iulie 2023.