Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Astăzi are loc finala concursului…

Astăzi are loc finala concursului Eurovision 2024. Care sunt prognozele caselor de pariuri

Foto: Eurovision Song Contest

UPDATE 13:55 Artistul olandez Joost Klein a fost descalificat de la concursul Eurovision în urma unui incident de culise. Interpretul a fost trimis acasă după ce o femeie din echipa de producție a depus o plângere de intimidare la poliția suedeză.

Sâmbătă, 11 mai, are loc finala a celei de-a 68-a ediții a competiției muzicale Eurovision Song Contest 2024. Evenimentul poate fi urmărit în direct începând cu ora 22:00 pe canalul oficial de YouTube al concursului.

Pe scena de la Malmö vor urca în finală interpreți din 26 de țări.

Ordinea în care vor evolua concurenții în marea finală a concursului Eurovision, ediția 2024. Foto: Eurovision Song Contest

Potrivit caselor de pariuri, favoriții concursului din acest an sunt reprezentanții Croației, ai Elveției și ai Israelului. Din top 5 mai fac parte Franța și Irlanda.

Captură de ecran ZdG

Competiția se desfășoară în Suedia, după ce în 2023 interpreta Loreen a luat premiul cel mare cu piesa „Tattoo”.

R. Moldova nu s-a calificat în finala concursului Eurovision Song Contest 2024. Reprezentanta R. Moldova, Natalia Barbu, care a urcat pe scenă în prima semifinală cu piesa In The Middle, nu a fost selectată printre cei 10 concurenți care au mers în etapa următoare a concursului. Rezultatul semifinalei a fost stabilit prin televot, la care au participat cele 15 țări participante, precum și Suedia, Germania și Regatul Unit.