ASP a înregistrat noul program politic al PSRM și modificările în statutul formațiunii
Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) anunță că Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova (ASP) a înregistrat, pe 12 aprilie, noul program politic al PSRM și modificările în statutul formațiunii, adoptate la cel de-al XIX-lea Congres extraordinar al PSRM din 23 martie.
De asemenea, Agenția Serviciilor Publice l-a înregistrat pe Igor Dodon în calitate de președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, precum și noua componență a Comitetului Executiv, format din 9 persoane: Igor Dodon, Vlad Batrîncea, Olga Cebotari, Grigore Novac, Vladimir Odnostalco, Adela Răileanu, Alla Pelipețcaia, Grigorii Uzun și Ecaterina Medvedev.
Program Politic PSRM 2024 by Ziarul de Gardă
ZdG a relatat anterior că Igor Dodon a revenit în fruntea Partidului Socialiștilor. Acesta a fost ales în funcție prin vot unanim, în cadrul celui de-al XIX-lea Congres extraordinar al Partidului Socialiștilor, care s-a desfășurat sâmbătă, 23 martie.
Potrivit unei postări publicate de Dodon pe Facebook, la Congres a fost luată și decizia de a extinde numărul membrilor Comitetului Executiv al PSRM de la 5 la 9 persoane, fiind actualizată componența acestuia. Astfel, Comitetul executiv al formațiunii este format din:
1. Igor Dodon, președintele partidului;
2. Vlad Batrîncea, responsabil pentru activitatea parlamentară;
3. Olga Cebotari, responsabilă pentru domeniul relațiilor externe;
4. Grigore Novac, responsabil pentru zona Centru a țării;
5. Adela Răileanu, responsabilă pentru activitatea media a partidului;
6. Vladimir Odnostalco, responsabil pentru zona Sud a țării;
7. Alla Pilipețcaia, responsabilă pentru zona Nord a țării;
8. Grigori Uzun, reprezentant al Găgăuziei;
9. Ecaterina Medvedev, lider al organizației de tineret “Garda Tânără”.
Igor Dodon este vizat în trei dosare penale, fiind învinuit de săvârșirea infracțiunii de „depășire a atribuțiilor de serviciu de către o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat”, într-un dosar numit generic „Energocom”, de folosirea și deținerea unui document oficial fals și de corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale în dosarul „kuliok”.