„Așa Ion Ceban rezolvă problema cu inundațiile pe Albișoara”. Replici între fostul și actualul primar al capitalei privind calitatea lucrărilor de reparație a străzii Albișoara. Ceban: „Vă voi da o întâlnire pe șantier”
Fostul primar interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, şi actualul primar Ion Ceban au opinii diferite referitor la lucrările de reparație a străzii Albișoara. Ruslan Codreanu l-a acuzat pe Ion Ceban că lucrările se efectuează prost, iar în jumătate de an strada din nou va fi cu denivelări și crăpături. În replică, edilul a declarat că „unii sunt buni pentru critică și, de fapt, habar nu au despre anumite procese de realizare a unor proiecte”.
Fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, califică reparația străzii Albișoara drept „cadou de la președinție în an electoral” și susține că lucrările se efectuează cu încălcări, ceea ce în scurt timp strada Albișoara din nou va fi cu denivelări și crăpături.
„Așa arată reparația străzii Albișoara cu 100 milioane de lei, cadou de la președinție în an electoral. Nu doar că se frezează 2 cm de asfalt și nu se intervine la fundație, ceea ce va duce că în jumate de an, strada iar va fi cu denivelări și crăpături. Dar se mai asfaltează și grilele de scurgere a apei. Așa Ion Ceban rezolvă problema cu inundațiile pe Albișoara. Îmi amintesc declarațiile lui anterioare „toată apa vine din partea de sus a orașului unde grilele de scurgere a apei sunt de frumusețe și se adună pe Albișoara“. Iaca Ion a rezolvat problema!”, a scris Ruslan Codreanu.
În reacție, primarul Ion Ceban a precizat că „unii sunt buni pentru critică și, de fapt, habar nu au despre anumite procese de realizare a unor proiecte, obiective” și i-a invitat la o „întâlnire pe șantier”.
„Iată încă o dezinformare, conștientă sau mai puțin conștientă. Virează pe rețelele de socializare o poză cu gurile de captare acoperite pe strada Albișoara. Vreau să vă dezamăgesc stimați internauți, acest lucru face parte din proces. În procesul tehnologic de așternere a asfaltului se recomandă astuparea gurilor de captare prin diferite metode, pentru evitarea pătrunderii asfaltului în canalizarea pluvială. Vă voi da o întâlnire pe șantier tuturor celor curioși, după care putem merge și pe la obiectivele nerealizate de foștii așa numiți conducători ai capitalei sau alți „experți””, a reacționat Ceban.
Între timp, Ruslan Codreanu a venit cu o postare pe Facebook în care a menționat că acceptă invitația lui Ion Ceban de a se întâlni pe șantierele în lucru.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 120 de milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat, bugetul municipal, Apă-Canal și Termoelectrica.