Principală  —  IMPORTANTE   —   Arestat în SUA, fostul deputat…

Arestat în SUA, fostul deputat Vadim Vacarciuc a fost eliberat pe cauțiune de 10 mii de dolari

Sursa: WXOW

Fostul deputat Vadim Vacarciuc s-a prezentat vineri, 7 iunie, în instanță, după ce a fost arestat în SUA pentru utilizarea neautorizată a documentelor unei persoane, pentru o ședință de garanție, scrie wxow, presa locală din statul Wisconsin, SUA. Vacarciuc a fost eliberat pe cauțiune de 10 mii de dolari.

Vadim Vacarciuc s-a prezentat la Tribunalul La Crosse după arestarea sa, sub acuzația de utilizare neautorizată a actului de identitate sau a documentului/informațiilor unei persoane. El a fost arestat împreună cu Ivan Bordian, care a fost arestat cu aceleași acuzații.

Procurorul adjunct al județului La Crosse, Andrew Burdick, a cerut ca Vacarciuc să fie eliberat provizoriu pe cauțiune în numerar, argumentând că acesta are „resurse și legături, inclusiv în Guvernul R. Moldova, care l-ar putea ajuta să părăsească Statele Unite ale Americii”. Acesta a spus că Vacarciuc prezintă un risc semnificativ să fugă din țară.

Judecătorul Mark Huesmann a dispus aplicarea cauțiunii de 10 mii de dolari, în numerar, în privința lui Vadim Vacarciuc. 

Vadim Vacarciuc a participat de patru ori consecutiv la Jocurile Olimpice. Iar în 1996 și 2000, sportivul a fost portdrapelul Republicii Moldova la Olimpiadă. Între anii 2009 – 2011 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, pe lista fracțiunii Partidului Liberal. Acesta a fost membru al Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități.