Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Are vreo legătură organizatorul tentativei…

Are vreo legătură organizatorul tentativei de asasinare a lui Trump cu Legiunea Internațională a Ucrainei? Ofițer ucrainean: „Acest bărbat ne-a contactat de mai multe ori pe internet”

Foto: Britannica

Legiunea Internațională a Ucrainei a declarat pentru CNN că nu a cooperat cu suspectul tentativei de asasinare din 15 septembrie a fostului președinte american, candidatul republicanilor la prezidențiale, Donald Trump.

„Acest bărbat ne-a contactat de mai multe ori pe internet. Mesajele sale sunt cel mai bine descrise prin sintagma „deliruri”. El ne-a oferit mulți recruți din diferite țări, dar era evident pentru noi că sugestiile sale erau nerealiste. Nici măcar nu am răspuns, nu era nimic de răspuns, nu a făcut niciodată parte din legiune și nu a cooperat cu noi în niciun fel”, a declarat pentru CNN ofițerul departamentului de coordonare externă a străinilor din sediul forțelor terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Shaguri.

Anterior, s-a aflat că suspectul în tentativa de asasinare a lui Trump, Ryan Wesley Root, în vârstă de 58 de ani, a scris postări pe rețelele sociale prin care sprijinea Ucraina și a încercat să recruteze străini pentru Forțele Armate ale Ucrainei prin postări pe Facebook.

S-au auzit focuri pe 15 septembrie în apropierea clubului de golf, unde candidatul republican la președinție, Donald Trump, juca golf. Trump se afla la câteva sute de metri de locul împușcăturii și este în siguranță, însă FBI a declarat că incidentul „pare a fi o tentativă de asasinat”.

Potrivit unui reprezentant al Serviciului Secret, care îi protejează pe președinți și foști președinți, angajatul acestora a observat pistolul care ieșea din tufișuri și, împreună cu colegii săi, a deschis imediat focul.

Martorul l-a văzut apoi pe bărbat ieșind din tufișuri, îndreptându-se spre un Nissan negru. Acesta a urcat în mașină și a plecat. Ulterior, polițiștii l-au reținut pe bărbat.

În iulie, un alt atentat la viața fostului președinte a avut loc în timpul unui miting de campanie în Pennsylvania. Trump a fost evacuat cu sânge vizibil la urechea dreaptă, după focuri de armă care au costat viaţa a cel puţin o persoană din rândul asistenţei. Atacatorul a fost și el ucis.