Principală  —  IMPORTANTE   —   Arcașul Dan Olaru a ratat…

Arcașul Dan Olaru a ratat calificarea în optimile de finală la JO 2024

Arcașul moldovean, Dan Olaru, a fost eliminat în șaisprezecimi, la JO de la Paris, de către columbianul Santiago Arcila. Anterior, sportivul moldovean îl învinsese pe vietnamezul Phong Quoc cu scorul de 6-0.

Arcașul columbian, Santiago Arcila, l-a învins pe Dan Olaru, la calificarea în optimile de finală, cu scorul de 6-2.

Dan Olaru s-au calificat la proba sportivă „tir cu arcul” și a fost desemnat, de către executivul Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), să poarte drapelul R. Moldova în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, alături de arcașa Alexandra Mîrca.

Celor doi le-a fost înmânat drapelul de către șefa statului, Maia Sandu, la 16 iulie, în cadrul Președinției.

Arcașul Dan Olaru (27 de ani) este primul sportiv moldovean calificat la JO de la Paris. Acesta a reușit performanța în iunie 2023, după ce s-a clasat pe locul 4 (proba  individuală și cea mixtă) la Jocurile Europene de la Kraków-Małopolska.

Olaru este pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, participând anterior la competițiile din Londra (2012), unde s-a clasat pe locul 9, precum și la Tokio (2021).

În palmaresul arcașului Olaru se numără o medalie de aur (2016) și două de argint (2017 și 2018) la Campionatul European. În 2019, în cadrul Cupei Mondiale, a reușit să ia argintul, iar în 2023 – aurul. 

La ediția din acest an a Jocurilor Olimpice (JO) care se va desfășura la Paris, Franța, lotul olimpic al R. Moldova este format din 26 de sportivi care au reușit calificarea la 10 probe. În premieră, R. Moldova va fi reprezentată la disciplinele de tenis de masă și echitație.

Deschiderea Jocurilor Olimpice: Celine Dion a urcat pe scena de la Paris. Programul sportivilor moldoveni la olimpiadă