Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   Arcașa Alexandra Mîrca s-a duelat…

Arcașa Alexandra Mîrca s-a duelat astăzi la JO 2024

Alexandra Mîrca/ OLYMPIC MOLDOVA

Alexandra Mîrca s-a duelat astăzi, 30 iulie 2024, cu sportiva Syaqiera Mashayikh din Malaysia. Victoria a cedat premiantei Jocurilor Asiatice din 2021.

Arcașa Alexandra Mîrca (30 de ani) a obținut biletul de participare la olimpiadă după ce a acces în semifinalele turneului preolimpic din Antalia, Turcia, în iunie 2024. Mîrca a participat a treia oară consecutiv la Jocurile Olimpice. În 2016 și-a făcut apariția la Rio de Janeiro, iar în 2021 – la Tokio. Alături de colegul său, Dan Olaru, atleta a devenit campioană europeană la dublu mixt (2016), a luat argintul la Cupa Mondială de la Berlin (2019) și locul 4 la Jocurile Europene din 2023. La turneul de calificare  pentru JO din Antalia (2016), Mîrca a cucerit medalia de bronz, a scris ZdG anterior.

Alexandra Mîrca s-a calificat la proba sportivă „tir cu arcul” și a fost desemnată alături de Dan Olaru de către executivul Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) să poarte drapelul R. Moldova în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Pe 1 august la individual va evolua și Dan Olaru.