Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ar fi luat bani pentru…

Ar fi luat bani pentru a favoriza susținerea examenelor auto: Inculpatul, care este dat în căutare, a fost deferit justiției pentru escrocherie și trafic de influență

Imagine simbol

Un locuitor al municipiului Bălți a fost deferit justiției pentru escrocherie și trafic de influență, după ce, potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție (PA), acesta ar fi primit de la șapte cetățeni din nordul R. Moldova mijloace bănești în suma totală de aproximativ 129 700 de lei pentru a favoriza susținerea de către aceștia a examenelor de calificare auto în vederea obținerii permiselor de conducere.

„De menționat este faptul că, învinuitul s-a sustras de la urmărirea penală, în privința acestuia, la demersul procurorului, fiind aplicată de judecătorul de instrucție măsura preventivă sub formă de arest preventiv, care urmează a fi executat din momentul reținerii sau extrădării acestuia de către organele de drept, totodată acesta fiind anunțat în căutare”, accentuează PA.

Astfel, urmărirea penală, care a fost pornită în iunie 2021, de către Centrul Național Anticorupție (CNA), oficiul Nord, în baza mai multor denunțuri, a fost finalizată în lipsa învinuitului.

Cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria municipiului Bălți.

Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei (în cazul art.326 alin.(1) din Codul penal) și închisoarea de până la 3 ani sau amendă în mărime de la 27500 la 50 000 lei (în cazul art.190 alin.(1) și 326 alin.(1) din Codul penal).