Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Aproximativ 670 de mii de…

Aproximativ 670 de mii de ruși care au fugit de războiul din Ucraina și de mobilizare nu s-au întors în țară

Sursa: BBC

Aproximativ 670 de mii de ruși care au fugit de războiul din Ucraina și de mobilizare nu s-au întors încă, în Rusia. Acest lucru se arată într-un studiu al publicației The Bell, în cadrul căruia au fost colectate date de la autoritățile de migrație și statistică din aproape 70 de state, scrie Moscow Times.

Printre țările lider în numărul de ruși care s-au mutat din 2022 sunt destinațiile fără viză: Armenia (110 mii de persoane), Kazahstan (80 mii) și Georgia (74 mii). În această serie sunt incluse și Statele Unite, unde au mers aproximativ 48 de mii de ruși, dintre care cei mai mulți au solicitat azil.

Israelul a devenit și ea una dintre cele mai populare destinații pentru părăsirea Rusiei: aproximativ 80 de mii de ruși s-au mutat acolo cu ajutorul repatrierii.

Din țările europene, rușii au plecat cel mai des în Germania (36 mii), Letonia (18 mii), Spania (16 mii) și Olanda (12 mii). În afara Uniunii Europene, Serbia a devenit lider în Europa după populația rușilor – aproximativ 30 de mii de oameni s-au mutat în țară.

Turcia a fost, de asemenea, una dintre destinațiile populare pentru părăsirea Rusiei în 2022. Ulterior, rușii au început să părăsească țara din cauza refuzului autorităților turce de a reînnoi permisele de ședere și a crizei economice prelungite. Cu toate acestea, conform datelor din iulie, numărul rușilor cu permis de ședere turcesc în țară a crescut cu 28 de mii față de începutul anului 2022.