Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Aproximativ 1,84 milioane de oameni…

Aproximativ 1,84 milioane de oameni din Fâșia Gaza se confruntă cu niveluri extrem de critice de insecuritate alimentară acută

Imagine simbol

La un an de la începutul conflictului între Hamas și Israel, riscul de foamete rămâne ridicat în toată Fâșia Gaza, noile date arată că aproximativ 1,84 milioane de oameni din Fâșia Gaza se confruntă cu niveluri extrem de critice de insecuritate alimentară acută din cauza luptelor în curs, care au strămutat deja aproape 2 milioane de oameni, au distrus 70% din câmpurile agricole, potrivit unui nou raport publicat de Clasificarea globală a fazelor integrate de securitate alimentară (IPC).

În raport se menționează că o reducere minoră a severității insecurității alimentare observată în perioada actuală de analiză (septembrie – octombrie 2024) este în mare parte atribuită creșterii asistenței umanitare în nordul Gazei, orașul Gaza. 2024. Această ușoară îmbunătățire va fi de scurtă durată, având în vedere luptele în desfășurare și restrângerea activităților umanitare și comerciale observate din septembrie, care probabil va înregistra o creștere a numărului de persoane care suferă de insecuritate alimentară severă și malnutriție acută în timpul iernii.

Potrivit noului raport IPC, aproximativ 133 de mii de persoane sau 6% din populație se confruntă acum cu o insecuritate alimentară „catastrofală”. Se preconizează că acest număr va crește la aproximativ 345 de mii de persoane sau 16% din întreaga populație, între noiembrie 2024 și aprilie 2025.