Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   Aproape de medalia de aur.…

Aproape de medalia de aur. Ion Basoc s-a calificat în finala categoriei J1 +90 la Judo a Jocurilor Paralimpice de la Paris

Foto: MEC/FB

Sportivul Ion Basoc va lupta pentru medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Paris, după ce l-a învins în semifinale pe francezul Jason Grandry cu scorul 10-0, prin ippon, iar în sferturile de finală pe neerlandezul Daniel Knegt.

Marea finala se va desfășura sâmbătă, 7 septembrie, unde Basoc va lupta cu sportivul din Brazilia Wilians Silva de Araujo.

Jocurile Paralimpice de la Paris au început pe 28 august. Delegația R. Moldova este formată din cinci sportivi. Echipa națională concurează pentru medalii în trei probe sportive – para judo, para powerlifting și para atletism.

Aproximativ 4 400 de sportivi dintr-un „număr record de 168 de delegații” participă la Jocurile Paralimpice Paris 2024. Trei comitete paralimpice naționale – Eritreea, Kiribati și Kosovo – își vor face debutul paralimpic în capitala Franței.

Totodată, Oleg Crețul (para judo) și Larisa Marinencova (para powerlifting) vor încheia, sâmbătă, 7 septembrie, evoluția sportivilor moldoveni la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Sportivii din lotului paralimpic al R. Moldova vor fi susținuți din tribune și de către secretarul de stat pe domeniul sportului Sergiu Gurin.

Anterior, la Jocurile Paralimpice de la Paris au evoluat Ina Cernei la para judo și Gheorghe Spînu la para atletism, care a ocupat locul 8 în finală, cu rezultatul de 9 metri și 62 de centimetri, stabilind totodată, un nou record personal.