Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Aproape 60 de cadavre au…

Aproape 60 de cadavre au fost descoperite sub dărâmăturile unui cartier din Gaza după operațiunea militară a Israelului

Sursa: Yuri Cortez / AFP

Aproximativ șaizeci de cadavre au fost descoperite joi, 11 iulie, sub dărâmături în Shujaia, un cartier din estul orașului Gaza, după încheierea unei operațiuni militare israeliene, potrivit Protecției civile din teritoriul palestinian, scrie G4Media cu referire la AFP.

În nordul Fâșiei Gaza, armata israeliană a anunțat pe 10 iulie că și-a încheiat operațiunile lansate la 27 iunie la Shujaia, în estul orașului Gaza, care au dus la dezmembrarea a „opt tuneluri” și la eliminarea a „zeci de teroriști”, potrivit unui comunicat al armatei israliene.

Armata israeliană a cerut tuturor locuitorilor din oraşul Gaza să se evacueze spre sud, către centrul Fâşiei Gaza, pe fondul intensificării operaţiunilor în nord, transmite BBC, scrie News.ro.

Pliantele aruncate de avioanele israliene îi instruiesc pe „toţi locuitorii oraşului Gaza” să părăsească ceea ce este descris ca o „zonă de luptă periculoasă” prin rutele sigure desemnate – marcate ca fiind două drumuri care duc la adăposturile din Deir al-Balah şi al-Zawaida. ONU a declarat că este profund îngrijorată de ordinele de evacuare. Este a doua oară de la începutul războiului când se cere evacuarea întregului oraş Gaza.

În ultimele două săptămâni, forţele israeliene au reintrat în mai multe raioane în care armata consideră că luptătorii Hamas şi ai Jihadului Islamic Palestinian s-au regrupat de la începutul anului.

Hamas a declarat că reluarea activităţii Israelului în oraş ameninţă să deraieze negocierile privind o posibilă încetare a focului şi un acord de eliberare a ostaticilor, care au fost reluate în Qatar. La discuţii participă şefii serviciilor de informaţii din Egipt, SUA şi Israel, precum şi prim-ministrul Qatarului.

În a zecea lună de război între Israel și mișcarea islamistă palestiniană Hamas, noi discuții au avut loc joi în Qatar, țară mediatoare alături de Statele Unite și Egipt, pentru a încerca să se înregistreze progrese în vederea unei încetări a focului și a eliberării ostaticilor răpiți în timpul atacului Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, care a declanșat războiul.