Principală  —  IMPORTANTE   —   Apelul telefonic a fost efectuat…

Apelul telefonic a fost efectuat din afara țării. Alertă falsă cu bombă la autogara centrală din Chișinău. Primele informații de la Poliție

Sursa foto: transport.autogari.md

Polițiștii au recepționat marți, 13 august, în jurul orei 13:00, o alertă cu bombă în sectorul centru al capitalei, parvenit în urma unui apel telefonic la Serviciul 112. O persoană anonimă a declarat că pe peronul gării auto din Chișinău staționează un microbuz alb în care ar fi amplasat un obiect explozibil.

În urma verificărilor, conform unui comunicat al Poliției R. Moldova, oamenii legii au stabilit că apelul a fost unul fals, obiecte sau substanțe explozive nu au fost depistate, respectiv „nu există nici o amenințare la adresa locuitorilor capitalei”.

Codul roșu de alarmă a fost declanșat imediat după apel, iar la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate ale Poliției pentru a evita o explozie soldată cu pierderi de vieți omenești.

„Angajații secției tehnico-explozivă au verificat minuțios 53 de unități de transport cu caracteristicele specificate. Pentru polițiști, fiecare caz este unic, iar misiunea primordială este garantarea siguranței cetățenilor.

Totodată, Poliția a constatat că apelul a parvenit din afara țării și este parte a atacului hibrid din țara noastră. Astfel de misiuni sunt ordinare pentru noi și fac parte din rutina de activitate a Poliției, însă consecințele acestor apeluri nefondate sunt numeroase și aici ne referim la resurse, indiferent de forma lor. Nu poate fi exclus și deranjul imens pentru cetățeni în asemenea cazuri. De aceea, este important să conștientizăm că, apelarea Serviciului 112 trebuie făcută numai în cazuri de urgență, care necesită intervenția promptă a serviciilor abilitate”, precizează reprezentanții Poliției.

Pentru efectuarea apelurilor false, persoanele riscă dosar penal.